Aktuellt gör nu ett sommaruppehåll till början av augusti men läs gärna våra semesterförslag!

Skapad: 2017-07-06. Ändrad: 2017-07-09

För regniga dagar föreslår vi t.ex. årets känguruproblem.
Värm upp med Benjamin som är för åk 5-7. Vi har publicerat svaren också!

Kanske funderar du på att bygga en matematikverkstad på din skola i höst?
Vi har all info du behöver och det krävs inte heller någon dyr utrustning.

Våra Aktuellt spänner från mitten av 2005 fram till idag och omfattar nästan 5000 notiser från vårt område.
Bläddra bland rubrikerna i vår enkla radlista.

Du kan t.ex. gå tillbaks till 2010 och få en överblick vad som hände det året inom matematikutbildningsområdet.

Ett annat förslag är att söka i Nämnarens artikeldatabas från 1980 till 2016 och fritt läsa artiklarna.

Numera kan du även söka och fritt läsa NOMAD-artiklar (Nordisk Matematikkdidaktikk). I tidskriften finner du forskningsartiklar, såväl som rapporter av forskningsprojekt och forskningsbaserade utvecklingsprojekt.

Läs även om våra publikationer och vid behov beställ inför höstens undervisning.

En trevlig och avkopplande sommar önskar
NCM:s Aktuelltredaktion